Akersloots trots,


Zo zag ons weekend er uit in 2019,

Vrijdag 30 Augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september werdt in Akersloot
weer een editie van het jaarlijkse Rock ´n Roll Street festival georganiseerd. Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende Rock & Roll weekend met diverse evenementen zoals jaarmarkt, solexrace en oldtimerfestival. Akersloot staat dit weekend in het teken van de 50er en 60er jaren, onvervalste rock `n roll muziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en zoveel meer.

Vrijdag 30 augustus begon om 16.00 uur de jaarmarkt.
Het succes van afgelopen jaren willen we blijven voortzetten. Op de markt is ruimte voor alle
mogelijke handel, zowel nieuwe als 2de hands goederen. Maar ook voor hobbyisten, nijverheid en goede doelen. Vorig jaar stonden er voor het eerst een aantal lokale verenigingen op de markt, dit jaar hopen we dat meer verenigingen op ons aanbod ingaan.
De markt wordt opgeluisterd door een groot aanbod aan snuisterijen, kleding, jukeboxen, platen en ambachten uit de Rock & Roll jaren. Er komt een echte barbier zijn kap- en scheerkunsten vertonen. Ook is er veel vertier voor de kleinere bezoekers.
Vrijdagmiddag ging de muziek  om 17.00 uur van start. 

Zaterdag 31 augustus, brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de solexrace ‘Hel van het Westen’. Deze spectaculaire solexrace is al ruim 30 jaar een begrip in Akersloot. De standaardklasse, in originele kledij, trekt altijd enorm veel publiek en zorgt voor veel hilariteit. De speciale klasse met opgevoerde Solexen, die snelheden van 80-90 km kunnen halen. Stoere kerels, op zelfgemaakte Tod Rods.
Ongeveer 20 jonge snelheidsduivels zullen hun minibikes uitproberen.

Na de solexrace en de diverse demonstraties, was het weer genieten van de muziek op het
plein en in het café.

Zondag 1 september, het bekende Akersloter oldtimerfestival wordt gehouden.
Een groot aantal oldtimers pronken vanaf 13.00 uur voor het publiek in de oude kern van Akersloot. Prachtige Amerikaanse sleeën, Cadillacs, Ford Thunderbirds, Mustangs en oerdegelijke Europese oldtimers staan te pronken voor alle liefhebbers. U waant zich even in vervlogen tijden, stiekem zult u even wegdromen van Route 66 met alleen het geluid van de motor en Elvis Presley op de radio. Ook dit jaar waren er prachtig opgeknapte oude motoren, nostalgische Solexen en veel brommers te bewonderen, van onder andere de E.L.V.I.S. Bromfietsclub. Voorafgaand aan het festival was er de oldtimer toertocht door een mooi stukje Noord-Holland.

De muziek starte deze dag om 12.15 uur.

Maar liefst twaalf geweldige Rock `n Roll bands, te beluisteren in de tent op het Wilhelminaplein en in Café De Vriendschap. Het hele weekend zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Voor de kinderen is er ook volop vertier: springkussens, hoelahoepen, dansworkshop, kermisattracties, kapper (voor ook zo’n mooie vetkuif!) en schminken.

Namens Stichting Rock `n Roll Street veel plezier!

Contact | Sponsoren | Media | Stichting Rock en Roll Street Akersloot

Webdesign by Dennisverduin.nl